top of page

Over

sfeermaker en verbinder

DVDA_Alexandra_Izeboud-58-683x1024-1.jpg

In 2015 is Anne Deborah Bakker in haar studententijd ADB Sfeermakers begonnen. Uit nood geboren, want ze kreeg aanvragen om styling / ontwerpprojecten te realiseren. Haar eerste opdracht was het verbouwen van een caravan tot kinderspeelplaats.
Na een zomer klussen en stylen van de caravan schreef ze zichzelf in bij de Kamer van Koophandel. Ze had toen de opleiding Kleur- en interieuradviseur afgerond en stond aan het begin van een avontuur aan de kunstacademie.


Tijdens deze studie, Spatial Design aan de HKU leerde ze een breed scala aan ontwerpwijzen. Ze ging op een andere manier kijken naar haar omgeving: mensen, beplanting en gebouwen.


De maatschappij waarin mensen zich bewegen door de ontworpen omgeving intrigeerde haar.

 

Ze ging op zoek naar haar betekenis als ontwerper hierin. Ze werkte werkte bij diverse ontwerpbureaus en bleef vormgevingsprojecten doen voor haar eigen bedrijf. ‘Elk design voor een mens word op een menselijke manier gebruikt. Ontwerpers zijn dus met een hele sociale taak bezig.’ Deze visie ontwikkelde ze meer door en ze stelde haar doel bij: Ze wilde sociale verandering teweeg brengen. Het middel werd ondergeschikt. Dit maakte haar nu een social designer, in tegenstelling tot een ontwerper van huizen of interieurs. Het doel staat boven het middel.

bottom of page